fredag 25 december 2009

Broklättring, Julafton på stranden och en lätt utgång


Det var tidig uppställning som gällde på julaftonens morgon. Efter den obligatoriska tvagningen trippade vi på lätta ben ut på Sydneys gator och navigatorn var inställd på den stora bron!

Anledningen till detta var att TK fått en spännande present i födelsedagspresent. Det innebar att han skulle upp och klättra på bron. Man samlades 08:30 för diverse genomgångar som inleddes med att alkotest följt av att man fick intyga att man inte hade några större defekter och sedan fick man fylla i ett papper med adressuppgifter (tror dom skickar saker till den adressen om man skulle råka trilla ner från bron…) Sedan fick man en overall tilldelad som man fick ta på sig. Sedan blev det en presentation inför de andra i gruppen vem man var, vad man gjorde och vad man kom ifrån, man fick också berätta om anledningen till att man var där. Efter det så var det dags att ta på sig en sele som man sedan var säkrad i hela tiden man var uppe på bron. Vår ledare utrustade oss sedan med varsin radio så man kunde följa med i hans snack hela tiden. Det var hur vackert som helst när vi väl kom upp där uppe, omkring 140 meter upp i luften med utsikt över hela stan. Det blev ett riktigt bra foto längst upp med operahuset i bakgrunden som kommer att få en hedersplats hemma på bokhyllan. Av säkerhetsskäl fick man inte har med sig egen kamera (dom var rädda att man skulle tappa mer den på bilarna som gick på bron och orsaka skador…) Det finns detaljer runt denna upplevelse som bör beskrivas men de ska jag inte trötta ut er med här.

Efter tre timmar sammanstrålade BMT igen och färden gick nu med färja ut till Manly där vi skulle fira Julafton med Stina som bor i krokarna. Färjan tog en halvtimme ut och det började blåsa på ordentligt under färden. Blåsten gjorde sig påmind på stranden också, det kändes som någon blästrade huden på en när man försökte sig på att ta en välförtjänt Power-nap. Ett parasoll som blåste upp höll också på att få ödesstigna konsekvenser för TK men det gick bra…

Efter en stund mötte vi upp Stina som hade förebrett med marinerade räkor, köttbullar och lite annat gott. Innan vi gick till stranden där vi skulle grilla så gick förbi ”Apoteket ” och fick med oss en låda gotte. Väl framme på stranden slog vi läger i närheten av grillplatsen och partyt kunde börja. Grillar finns på stranden som man bara startar igång med ett knapptryck och sen är man igång (det skulle aldrig funka hemma) Räkorna var hur goda som helst och köttbullarna påminde om mammas, världsklass helt enkelt.



Efter strandpartyt tog vi oss hem till Stinas lägenhet där vi fräschade till oss inför kvällens utgång som skedde i Manly Centrum. Eftersom vi varit uppe med tuppen så orkade vi inte hålla i hela vägen till stängningsdags… Dagen avslutades med båtfärd tillbaka till Sydney stad där operahuset visade upp sig i nattmörkret.

Dagens Karlsson: Vilket är det största djuret i Australien? En-orm…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar