onsdag 30 december 2009

Paradise Hotell

Idag sken äntligen solen med full kraft så vi hann med ett par timmar på stranden i Byron Bay.

Snart var det dags att äntra bussen mot Surfers Paradise. Efter en dryg timmes bussresa genom ett grönt, kuperat, vackert landskap var det dags att vrida tillbaka klockan en timme och vi angjorde destinationen vid halv tvåtiden. Då var klockan halv tre i Byron Bay eftersom staten Queensland där vi nu befinner oss, inte ställer om till sommartid som de gör i New South Wales där Byron Bay och Sydney ligger.

Eftersom vi kände oss starka promenerade vi med vår packning ca två km till motellet där vi bokat in oss. Det högklassiga stället heter Paradise Motell och gör inte skäl för namnet. Ganska långt från paradiset om man ska vara ärlig, men vi har vad vi behöver här – några sängar och dusch. Vi funderar på att i Paradise Hotell-anda ha en parceremoni senare ikväll och rösta ut någon som inte får bo med de andra. Undrar vem som blir utröstad…

Vi har i alla fall hunnit kolla in stan som är full av höga byggnader och stranden som är sjukt lång. Vi hörde något om fem mil och 47 torn som det finns snygga spanare i. Surfers Paradise har knappast en massa charm och mysfaktor – typ så långt från Byron Bay man kan komma – men kul att få se och uppleva. Utan att någon av oss varit i Las Wegas så är detta nog Australiens motsvarighet.


Imorgon blir det så klart ett strandbesök och sedan väger det mellan en båttur på kanalerna eller att åka upp i stans högsta byggnad som vi uppskattar till ca 70 våningar hög. Dagen kommer inledas med en KLIF-runda på stranden.

Imorgon är det nyårsafton och vi har inga speciella uppstyrda planer, men vi kommer att vara kvar här i Surfers Paradise.

För er som följer bloggen och undrar vad KLIF är för något så kanske vi ska beskriva det lite. KLIF är en idrottsförening som bedriver verksamhet på Kungsholmen i Stockholm. Verksamheten består till största delen av löprundor runt kungsholmen, innebandy och en del långlopp. Ibland händer det att föreningens medlemmar träffas och dricker läsk tillsammans, därav namnet KLIF, Kungsholmens Läske & Idrottsförening.

Dagens Karlsson: Vad kallar man en väldigt rik Australiensisk mjölkbonde? En Milk-shejk…

Säg den glädje som inte smittar av sig, bloggen kan idag mycket stolt presentera en ”Dagens Läskis”, luta er tillbaka, ta ett djupt andetag och njut; Dagens läskis lyder: Sting Ray 1 till Sting Ray 2: Hur är läget? Sting Ray 2 svarar: Det rockar!

Nu är det upp till er följare och spanare av bloggen att avgöra vem ni vill höra i morgon? Dagens TK, Dagens Läskis eller Dagens BoBo, fatta tangentbordet och lägg er röst via en kommentar!

Vi återkommer så klart med uppdateringar om nyårsaftons äventyr.

2 kommentarer:

  1. Jäklar vad ni skriver mycket. Inser att jag nog får ta den 18 januari ledigt för att hinna läsa igenom allt när jag är tillbaka ;)

    Kul att se och läsa att ni har det bra. Jag önskar en dagens-Läskis, känns som de håller liiite högre klass...

    Nåå, hur har det gått med surfingen än?

    Tjing
    Luffarn

    SvaraRadera
  2. Hej på er!

    Glädjer mig att ni ligger i med KLIF-löpningen.
    Kan meddela att det är riktig vinter med ca 12-15 minusgrader här i Stockholm.

    Nu ska resterna av KLIF bort till Englund för en värmande bastu innan nyårsmiddagen ska inmundigas. Önskar er ett gott nytt år!

    Kan också meddela att julbocken hittat hem till sin rättmätige ägare från sitt kalla ide i bagageluckan på Dyngmobilen...

    SvaraRadera