söndag 27 december 2009

KLIF-runda, Krokodil-pizza och farväl Sydney

Denna dag inleddes med en lång KLIF-runda i en lite lätt ansträngd luft. Vi satte upp som mål att vi skulle runda operahuset och springa tillbaka till hotellet igen. BoBo var helt klart starkast!

Efter löpningen var det dags att ta tag i en sån där tråkig sak när man är ute och reser, att packa sin väska och checka ut, i a f när man gillar en stad så mycket. Sydney är verkligen fantastik på flera sätt. Förutom att allt funkar, d.v.s. kommunikation, hygien, etc. så är människorna extremt vänliga och hjälpsamma. Om alla var som människor härnere så skulle världen vara betydligt enklare att leva i.

Efter utcheckning blev det frukost på Starbucks och där sprang vi på en kompis till Malin, Erik Bergin och hans sällskap. Bloggen om hans tremånadersresa som börjar i Australien kan man läsa här om man vill: www.erikbergin.blogspot.com. Efter en stund på Starbucks dök också Stina upp och vi lämnade resten av sällskapet och drog vidare ut på stan med henne.

Det blev shopping i form av skor till BoBo och lite span i andra affärer som hade mellandagsrea. Helt fullt med folk var det och mycket svårt att ta sig fram.

Sedan slog vi oss ner vid ett schysst hak och fick oss varsin välförtjänt kall pilsner och där satt vi och snackade om livets viktiga ämnen, politik bl.a. BoBo har lovat att återkomma med ett manifest i form av ett 10-punkts program som ska förändra livet för många…

På detta ställe beställde vi också in en lokal gourmetpizza som innehöll saltvatten-krokodil, riktigt smarrigt, det smakade lite åt kycklinghållet.

Efter detta blev det lite mer spring på stan som avslutades på Operahusets trappa där vi satt och reflekterade över allt möjligt, galet vackert och fantastiskt skönt! Här tackade vi även Stina för ett par härliga dagar tillsammans och vi skildes åt för denna gång med förhoppning om att vi ska ses i Melbourne i slutet av vår resa. VI gick sedan tillbaka till hotellet och hämtade våra väskor och begav till centralen för att ta bussen mot nya äventyr… Bussen avgick vid klockan 23 och tolv timmar senare hoppas vi befinna oss i Byron Bay.

Tror det eller ej, men det kommer en Dagens Karlsson idag också:
Varför är den Australiensiske fiskaren ledsen? Han har fått spö….

2 kommentarer:

  1. Hej igen,

    Kom föresten på namnet på en ö som är trevlig att besöka; Magnetic island ("Maggie Island"). Den ligger utanför Townsville.

    Återkommer om jag kommer på mer, men det var ett tag sen och åldern tar ut sin rätt ;)

    Njut och ha det riktigt skönt!!

    SvaraRadera
  2. Åhhh, jag är så sjukt avundsjuk på er just nu! Längtar tillbaka som attan, och det mesta verkar va sig likt! Tom pizzan! :-) Byron är inte dumt det heller, blir det lite surflife måntro?!
    Härligt att iaf få en liten smak av alla äventyr ni har för er!

    Stor kram från Kvibille

    SvaraRadera