fredag 25 december 2009

Juldagen - promenad, Sydney Akvarium och regn


Idag blev det sovmorgon till 9.30. Vädret var disigt på fm. och då passade det bra att upptäcka några andra stadsdelar. Därför blev det en långprommis genom Surrey Hills och Chinatown till Darling Harbour. Det var väldigt lugnt ute på gatorna eftersom Australiensarna firar sin jul idag, men när vi kom till Chinatown var det betydligt mer människor i farten.

I Darling Harbour ligger Sydneys Akvarium och där gick vi in och tillbringade 3 timmar. Vi såg alla möjliga typer att söt- och saltvattenfiskar, hajar, rockor, sjökor och pingviner. Riktigt kul var det! Mindre kul var det när vi var klara och upptäckte att det ösregnade ute. Det tråkiga vädret har hållit i sig hela kvällen och tydligen skall det regna även kommande dagar. Vi håller tummarna för att det vänder men tyvärr ser det inte så ljust ut.



Imorgon blir det utflykt till Blue Mountains. Natti natti från oss alla!

Dagens Karlsson: Varför firar däckfirmorna speciellt mycket idag? Det är (H)juldagen….

1 kommentar:

  1. Nu har jag äntligen en uppkoppling här ombord på X2000 mot Stockholm och kan läsa er fina reseskildring. Grymt verkar ni ha de, helt enkelt!! Och Dagens Karlsson va precis lagom dos för att jag skulle börja garva högt på tåget - till mina medresenärers stora förvåning... Sånt gör man inte i 1:a klass, men vem bryr sej. ;) Sköt om er!

    SvaraRadera