tisdag 22 december 2009

Första dagen i Sydney, 22 december

Flygresan mellan Beijing och Sydney blev en utdragen historia. Allt fick enligt planerna och vi landade i tid, men tolv timmar på ett flyg är lååång tid. Malin som inte ville störa tjejen som satt jämte, klättrade istället över Jonte och TK när hon skulle gå på toa. När hon skulle klättra tillbaka råkade hon snubbla och landa i den sovande kinesens knä. Hon klarade sig dock från utskällning.

Ca en timme från Sydney blev turbulensen stor och Malin och TK tyckte det var lite läskigt ett tag. I övrigt fanns inga händelser att rapportera från flygresan. Vi sov, kollade film och längtade efter att komma fram.

När vi kom fram fastnade TKs gympadojjor i karantänen men efter desinfiktion var både dem och TK välkomna till Australien.

En taxiresa tog oss till hotellet som var fräscht och fint med pool på taket. Istället för extrasäng hade vi fått en spjälsäng för barn, men det åtgärdades snabbt. Vi tos oss omgående ut på stan - klockan var nu ca elva - och drev runt och kollande in "centrumet" med Harbour Bridge och Operahuset. Vi fyratiden drog vi oss tillbaka till hotellet och TK somnade på två minuter och Malin och Bobo hängde vid poolen på taket.

I skrivandets stund är klockan halv nio och TK sussar fortfarande på rummet medan Malin och Bobo tagit sig till Mc Donalds för lite mat och Internetsurfande. Vi hade egentligen tänkt lägga upp massor med bilder, men uppkopplingen är för dålig så det får vänta. Så länge för ni njuta av Dagens Karlsson: Vilket djur är det som gillar skor allra mest?? - Käng-gurun.

Nu ska vi hem och sova och imorgon bitti väntar nog första KLIF-passet.

2 kommentarer:

  1. Låter hur härligt som helst! Skönt att ni kom fram ordentligt. Här har det varit full rulle i dagarna fyra och nu kanske det äntligen kan lugna ner sig lite. Blir lugnt julfirande i dagarna två innan vi också drar till varmare breddgrader. :)

    Följer med spänning fortsättningen...

    Kram på er!

    /Grünet

    SvaraRadera
  2. Låter som det är upplagt för en riktigt trevlig resa. Kommer följas med spänning..

    TK - Grattis på födelsedagen i efterskott!

    //Martin

    SvaraRadera