lördag 26 december 2009

Regnrock, Koalor och Dagens BoBo!

Tidig uppställning igen, klockan hann knappt passera 0630 innan det var uppställning på rum 513. Idag kära läsare kan vi också stolt presentera en julbonus i form av Dagens BoBo.

0755 skulle Lasse Kongo komma och hämta upp oss inför vår tripp till de blåa bergen. Han dök upp och det första han började göra i bussen var att dra dåliga historier, eller de var inte så dåliga om man jämför med dagens Karlsson, så skulle det bli kris på firman så finns det nog möjligheter att extraknäcka lite här…
Den lilla bussen tog oss in till dom centrala delarna av Sydney där vi strålade samman med fler människor i en större buss. Vår chaffis Mark hälsade oss välkomna och färden var igång.

Det första stoppet var en djurpark där höjdpunkterna var dom små söta koalorna som man bara vill ta med sig hem. Att få se när krokodilen matades med en gammal kyckling var också en höjdpunkt från djurparken.



Malin visade vem som är tuffast av oss när hon frivilligt valde att ha en liten kompis runt halsen...



Förutsättningarna för en kanonbra fotodag grusades p.g.a. det taskiga vädret men det var ändå god stämning under resan, inte ska väl lite blöta sätta stopp för våra äventyr. Färden fortsatt sedan upp i bergen där det serverades god Buffé på ett lokalt motell.

Efter lunchen rullande vi vidare mot ”Three Sisters”, tre klippformationer som skall vara spektakulära och vid fint väder har man tydligen en fantastisk utsikt över dalen. Tyvärr gjorde dock dimman och regnet att vi inte såg så mycket mer än en av de ”tre systrarna”. Därefter blev det en kort tur till Scenic Valley där man skall kunna komma ner i dalen, se lite vattenfall och vandra i regnskogen. Nu regnade det så mycket så det var dags för Bobo och Tomas att ikläda sig vita sopsäckar (Malin klarade sig med goretexjacka) och därefter tog vi en promenad i skogen.



Efter detta stopp blev det fika i en stad som heter Leura och därefter lämnade vi Blue Mountains. På vägen hem fick vi åka förbi och titta på OS-byn och i närheten av densamma hoppade vi på en båt som tog oss flodvägen tillbaka till Sydney.

Kvällen har vi ägnat åt att planera kommande vecka och imorgon kväll är det dags att lämna Sydney. Vi kommer tillbaka hit igen den 22-23 januari och det känns bra att vi har lite tid här mot slutet av resan för det är en fantastisk stad som det är svårt att lämna.

Vi utlovade ju också dagens Bobo så håll i hatten för här kommer den:
- Vad kallar man ett blött, argsint fyllo? Dyngsur…

God fortsättning på julen till er alla trogna läsare från oss alla!

1 kommentar:

  1. Skönt att se att allt rullar på som det ska. Trots regnet så kan det bli fina bilder. Ser att dimman ligger tät bakom TK och Bobo på fotot med regnrockarna. Går att exprimentera bra i sådana miljöer. Ser i alla fall riktigt härligt ut.

    Jag och KJ har lyckats ta oss ner till solen och har redan första dagen lyckats bränna oss lite, men det är riktigt härligt här också. :)

    Har pekat om www.dyng.se till den här bloggen så ni kan ge ut den adressen framöver om ni vill. Lite lättare att hålla reda på kanske. ;)

    Hej hopp,

    /Grünet

    SvaraRadera