torsdag 14 januari 2010

Alla körningar är bra körningar

Idag var det dags att upptäcka Magnetic Island på allvar och vi vaknade redan vid halvåttatiden efter en mycket god och lång nattsömn. På stället där vi bor i Picnic Bay hyrde vi en fyrhjulsdriven Daihatsu för 65 AUD. Bobo utsåg sig själv till chaufför för att äntligen få chansen att lagligt köra på fel sida av vägen och inte bara vid refugen vid Bennys Bilverkstad i Gamleby. Malin och Tomas var också mycket nöjda med det upplägget. Det första som hände när vi svängde ut på vägen var att vi fick snuten efter oss, men taxi Bobo, vars motto är; ”alla körningar är bra körningar” tog det lugnt och säkert och utan att bli stoppad, till resans första anhalt som var supermarketen i Nelly Bay.



På supermarketen inhandlades lite frukost och sedan for vi vidare till Horseshoe Bay. Vi käkade och slappade på stranden ett tag och åkte sedan vidare mot Radical bay och kollade in hur det såg ut där. Efter det dundrade vi tillbaka mot Picnic Bay och vidare mot West Point. Ganska snart tog asfalten slut och en undermålig grusväg tog vid. Vägen korsades också då och då av små vattendrag, men inget av detta var ett problem för taxi Bobo. Efter 8 km genom skogen var vi framme vid stranden i West Point. Det var knappt en människa där och stekhett. Eftersom vi inte kunde bada pga risken för stingers och maneter blev besöket kort. På vägen hem såg vi ett typ piggsvin som vi tidigare sett på zoo.



Nu drog vi hem och hämtade gympaskor och laddade med vatten för vandringen vi planerat göra på em. Vandringen gick genom skogen upp på ett berg mot resterna av ett gammalt fort som byggdes 1942. Vi såg avfyrningsramperna för kanonerna och det gamla fortet bjöd också på en spektakulär 360graders utsikt över hela ön.




Just denna vandringsled skall också vara extra bra om man vill se någon av Magnetic Islands många vilda koalor och på vägen tillbaka till bilen såg vi två förtjusande exemplar som satt och sov i ett varsitt träd.


Middag plus Tooheys har vi nu intagit på samma ställe som igår och resten av kvällen bli lugn. Även om man skulle vilja hitta på något så skulle det knappt gå för det är så lugnt i Picnic Bay. Imorgon måste vi lämna Magnetic Island med 10.15 färjan för att hinna med tåget ”The Sunlander” till Cairns kl 12.

Dagens Karlson: Vad är det som leder fartyget på havet och mannen i sängen, Sextanten……

6 kommentarer:

  1. Underbart verkar ni ha det och vilka härliga äventyr!! Tomas, du har viktig post som väntar när du kommer hem..bara så du vet;-) Sköt om er. Kram Kajsa, från jobbet som vanligt..

    SvaraRadera
  2. Jag vill oxå se koalor sova i träd! Så söta. Låter fortfarande som ni har de underbart! Sköt om er och kör försiktigt på vägarna. ;)

    SvaraRadera
  3. Är det Aragorn som står och blickar ut över sitt rike på den höga klippan!? :)

    Mycket härligt ser det ut som! Perfekt att ni skriver så långa inlägg nu när jag bara sitter och rullar tummarna och väntar på att få börja på nya jobbet!

    /Grünet

    SvaraRadera
  4. Jag har blivit refuserad och jag gillar det inte! Rubriken i artikeln är ett skämt skämt. Alla vet att den korrekta verionen lyder "PETTERSSON, PETTERSSON alla körningar är bra körningar". Jag misstänker att misstaget har att göra med den kraftiga tidskillnaden.

    Mvh Pettersson

    SvaraRadera
  5. Hej på er!

    Ja då var det helg igen! Inte så mycket att rapportera i veckan men kommande dagar är det nog stor risk/chans att ngn är dyng. Skall på Zinken imorgon o kolla bandy med tre starka herrar. Annars har det utförts tre Stalin pass under veckan där Stalin själv ser mycket stark ut. Ikväll är det middag hos Eriksson....där allt kan hända.

    Sköt om er kram erik

    SvaraRadera
  6. Helvete, eran blogg är mycket roligare än min! Det där med dagens Karlsson är bra, om ni nu lyckas hålla kvaliteten uppe i längden...

    SvaraRadera