lördag 16 januari 2010

Fredagsmys = After Vacation

Nu är vår sista etapp på den nästan 300 mil långa resan längs kusten avklarad. Denna företogs med tåg mellan Townsville och Cairns.

Vi lämnade tidigt Magetic Island med färjan och tog sedan direkt en taxi till stationen i Townsville. Denna uppfördes 2003 och är väldigt fräsch. Lite konstigt är det dock att de byggt en ny station då det endast passerar två tåg per dag här. Tåget var till råga på allt nästen en timme försenat när det kom. Vårt tåg bestod av elva vagnar varav en bara för de anställda ombord. De var säkert tjugo stycken. Resan tog allt som allt närmare sju timmar att åka 35 mil, så ni kanske förstår att det inte gick speciellt snabbt. Tåget tog sig nog upp i 70 som mest när dieselloket gasade på. Rälsen var också en sak i sig. Inte svensk helsvetsad räls med betong slipers här inte. Utsikten från fönstret kunde man dock inte klaga på och vi färdades genom vacker natur nästan hela vägen.


När tåget dundrat in på stationen i Cairns tog vi oss bort till vårt hotell och checkade in. Sen begav vi oss down town för att äta och fira AV, After Vacation. Det var ju ändå fredag och vi saknade de traditionella Callistikannorna och efter en lång ansträngande semestervecka är det ju trevligt att koppla av med några öl. Vi käkade på ett ställe och intog några Tooheys. Då dök våra vänner från seglingen upp, Daniel och Martina från Zurich som bränner runt i Australien med en van som de har köpt. Vi hade bestämt att vi skulle försöka ses i Cairns så Malin kunde få tillbaka sin kofta som Daniel varit tvungen att låna på en nattklubb i Airlie Beach där man inte blev insläppt om man hade linne på sig. Så kvällen slutade med ett besök på nattklubben Woolpacks. Martina hade varit där en gång innan för åtta år sedan. OK ställe med dansmusik. Vi hann med att dansa på bordet där inne. Varför får man inte göra det i Sverige? Hemgång runt två för hela styrkan.

Dagens Karlsson: Varför är alla hantverkare på stranden, de letar efter tången…….

2 kommentarer:

  1. Inte på hela tiden har jag varit det minsta avundsjuk på vad ni har gjort och sett;) Men nu, när ni intagit mitt favoritställe Woolpack och dansat på borden så visar sig den svenska avundsjukan även på mitt vackra ansikte...

    Ha det underbart i Cape Tribulation, akta er för alla djuren. Besök eller bo i St Kilda när ni åker till Melbourne.

    Sen får ni komma hem snart, ni saknas!

    Kramar Karin

    SvaraRadera
  2. nice!

    sjävl har man dubbelpipig bihåleinflammation + en förkylning med extra allt.

    Visst få man dansa på bord... Cliff Barnes. Iaf ett tag innan de slänger ut en.

    det här är iaf det roligaste just nu
    https://www.shakeweight.com/

    kram på er

    SvaraRadera