söndag 17 januari 2010

Krokodilspaning i Cape Tribulation

Efter en skön natts sömn vaknade vi till väckarklockans härliga melodi klockan sex. Vi gjorde oss i ordning för en tvådagarstur upp till Cape Tribulation som ska utforskas av gruppen. 0750 kom så vår buss och vi steg på med bestämda steg. Guiden, chauffören och reseledaren Nicole, eller Nick som hon föredrog att kalla sig hälsade oss välkomna och likt alla andra som sitter bakom ratten i detta land började hon prata oavbrutet i mikrofonen. Hon fick jobba lite i motvind eftersom vi hade ”turen” med oss att ha tre fyllon som hade haft den goda smaken att boka in sig på samma tripp. De hade varit ute och dyngat på till klockan fem i morse. De ville synas och höras mest hela tiden och det kan ju vara lite småjobbigt för omgivningen… Dock hade de varit förutseende och planerat sin resa in minsta detalj, de hade med sig 60 burk för att klara av värmen som råder i området. Nog om dessa trasiga individer…

För att komma till CT är man tvungen att korsa floden Daintree River. Under denna överfärd fick vi åka på krokodilspaning längs med floden. Vi såg tyvärr inga små kompisar i vattnet, dock så spanade kaptenen på skutan in en familj som låg och ruvade i vassen, eftersom det var småkrokiga i närheten fick man inte köra så nära att vi kunde se dem, men det var ju nära i alla fall.
Efter överfarten var det dags att hoppa in i bussen igen för att göra det första stoppet. En regnskogspromenad som var mycket vacker. Tyvärr såg vi inga större djur som vi spanade efter men det gjorde inget.

Sedan var det dags att skicka ut alla människor på deras respektive sovplatser. Vi hade bokat in oss på det fashionabla Cape Tribulation Beach House där vi sover på ett s.k. Dorm. Till er läsare som inte vet var ett Dorm är så är det ett ställe där Ryggsäcksbärande ungdomar har sin huvudsakliga dygnsvila. Standaren är kanske inte den en kapitalstark Stockholmare är van vid när han är ute på sina världsomseglingar, men vi ska ju bara sova där en natt. Dessutom verkar det just nu som att vi slipper dela fyrbäddsrummet med någon mer luffare och till vår stora glädje skulle inte fyllona från bussen bo på samma hostel som vi.

På Cape Tribulation befinner man sig verkligen på världsunik mark. Det är det enda stället på hela jordklotet där två av våra viktigaste källor till liv ligger grannar; Det fantastiska havet och revet och den uråldriga regnskogen.
Sanna KLIF-are som vi är tänkte vi att vi måste kombinera nytta med nöje. Vår lots och kartläsare här i livet och på CT (BoBo) hittade en fin sträcka som var dryga nio kilometer som kombinerade regnskog, havsutsikt och en flod innehållandes krokodiler, kan det bli mer spännande? Med ryggsäcken laddad med avbildningsmaskin (läs Kamera red. anm.) och vatten så började trippen på den mycket kuperade vägen. En backe upp, en backe ner, bra träning helt enkelt.


Efter dryga timmens promenad i värmen så kom vi fram till vattendraget Emmagen Creek där vi möttes av en skylt som varnade oss för krokodiler. Enligt uppgift finns det krokodiler i området som blivit 7 meter långa! Vi såg tyvärr inga men det var ändå en spännande utflykt. Efter en liten bush-walk så hittade vi en ”egen” badplats där ett svalkande bad var väldigt skönt.



Efter en rask promenad tillbaka till vår anläggning så sitter vi här nu och avnjuter en kall öl (happy hour mellan 17-18 erbjuder kannor på 1140 ml till priset av tio Aussiedollar) till ljudet av härligt regnskogregn mot den uppspända segelduken över restaurangen.

Dagens Karlsson: Vilket djur är den sämsta bilföraren? Krocko-dilen…

4 kommentarer:

  1. Det låter fortfarande som om ni har det alldeles fantastiskt! njut av kannorna, för här är de saknade! :-) Ladda ordentligt inför Melbourne och tennisen, tror det kan bli sjukt härligt i svensklägret!

    kram Angélica

    ps, Glöm inte att köpa cold&flu tabletter med er hem, för kropparna era lär bli chockade av både det svenska vädret och umgänget på tunnelbanan!

    SvaraRadera
  2. Trodde först att ni börjat prata om er själva i tredje person när "de tre fyllona" gjorde entré i bloggen... Glömde för en stund att de e The New and Improved KLIF som e ute och reser. ;) Ta vara på er! Kram Louise

    SvaraRadera
  3. Här varnar de för snö igen..så njut av väder, natur och sällskap så länge ni kan! I vanlig ordning läser jag er blogg från jobbet och är grymt avis på er resa.. Synd ni inte hann se Kuranda och Tjapucai, haft spännande upplevelser med urinvånarna där uppe;-). Men ni verkar roa er kungligt ändå! Kram på er, kajsa med familj.

    SvaraRadera
  4. om ni ändå skall in på ett apotek för lite cold&flu så får ni gärna köpa ett litet rött elixir som heter Expectalix. Knallröd vätska innehållande det mesta i förbjuden väg. Men det är bra.

    Är det förresten inte en saltie som lurar i bakgrunden på fotot där Malin tar sig ett dopp??

    SvaraRadera