måndag 4 januari 2010

Dagen efter referensdagen

Efter gårdagens referensdag har denna dag varit mycket bra och inte minst effektiv. Igår kväll såg våra planer de närmaste två veckorna rätt diffusa ut och även om vi hade en idé om vad vi ville hinna med att göra hade vi inte så mycket uppstyrt och vi var lite stressade över hur vi skulle tima allt på bästa sätt och om det skulle finnas plats för oss på de turer vi vill göra. Nu har vi på tolv timmar hunnit förlänga vår Noosavistelse med en natt, bokat utflykt till Fraser Island, bokat bussresa till Airlie Beach, bokat seglingstur runt Whitsunday Islands samt bokat boende och aktiviteter i Cairns de sista dagarna på östkusten, innan vi flyger till Melbourne den 19 jan. Vi har endast ett par dagar innan Cairns obokat och då lutar det åt Townsville och Magnetic Island.

När allt var under kontroll vad det gäller resan framöver så var det dags att kolla in Noosa på allvar. Noosa är ett samlingsnamn för ett gäng små semesterorter som ligger runt Noosa River. Vi bor själva i Noosa Village som ligger ca 15-20 minuters promenad från den mest populära platsen Noosa Heads. Noosa Heads ligger vid en vik som heter Laguna Bay där floden mynnar ut i havet. Stranden är fantastisk och bakom den ligger huvudgatan Hastings Street där man kan shoppa och äta. Surfingen verkar bra för inte minst nybörjare. Noosa känns lite som motsvarigheten till Surfers Paradise; låga hus, lugnare tempo och exklusivare. Man skulle kunna säga att om Surfers Paradise är Agia Napa så är Noosa Saint Tropez. Lite extrem jämförelse kanske, men det är verkligen otroligt stor skillnad här mot skabbiga Surfers.

Vädret var idag ganska ok. Vi såg ingen sol, men det var tokvarmt och regnade inte. Eftermiddagen ägnade vi åt en vandring i Noosa nationalpark. Vi gick ca 7 km genom regnskogen och längs havet och såg en vild koala och delfiner ute i havet. Många ständer fanns det också. Mycket trevlig tur.




Brunnit i parken har det också gjort. Senast 2008. Här står Läskis och TK med några konstiga växter som bara kommer fram när det har brunnit.


Kvällen ägnas åt grillning som Bobo och TK fixar. De enda meningskiljaktigheter som uppstått under resan har varit de få gånger då vi lagat egen mat och Malin tycker att yoghurt och mackor är utmärkt föda medan Jonatan och Tomas gärna lägger lite mer tid och pengar på att slänga ihop ett mål mat.



Vem trodde att man skulle grilla i januari?

Imorgon blir det nog en riktig slappardag då vi vilar upp oss inför kommande aktivitetsspäckade dagar på Fraser Island med efterföljande härlig 13 timmars bussresa på det. Vi hoppas så klart på att få se en skymt av solen men så länge det är som idag är det också helt ok. Bara det inte regnar är vi glada.

Och som vanligt avslutar vi med den ni alla har väntat på, ta da!! Dagens Karlsson: Vilken är den tyngsta fisken? Ton-fisken…

Som extra bonus, Dagens Bobo: Vilket djur är det djur som gör mest ljud, Tonfisken……

Här kommer en bild till Bea


Tyvärr blev inte Miss WetShirt dokumenterad

2 kommentarer:

  1. hmmm, det var la Björn som ville ha bild på Bobo. Jag lutar nog mer åt att vilja se bild på Miss Wet T-shirt ;D

    För övrigt måste jag säga att jag verkligen uppskattar Dagens!

    SvaraRadera
  2. det var det! räcker så - det kanske skulle göra så att Martin inte kunde hålla sig fokuserad på jobbet om en MWT-bild dök upp här :)

    kul att ni verkar uppskatta Toohey´s !

    Björn

    SvaraRadera