fredag 1 januari 2010

God fortsättning på det nya året!

För er som följer oss hemma i Sverige så är det nog en jobbig stund för många just nu, vi anar att det pågår ett febrilt arbete att försöka bli av med den där konstiga huvudvärken som man lätt kan få när det varit en sen afton, men som en god vän en gång sa ”Det gäller bara att vårda sin ångest…”

Vår afton blev väldigt lyckad. Regnet upphörde och vi tog en promenad ner till stan för att få en bra plats på stranden. Med oss i sällskapet hade våra nya motellvänner som vi lärde en del bra svenska partylåtar längst vägen, så om ni någon gång åker till Australien och hör refrängen från låter ”oj oj oj, oj oj oj oj” så vet ni var det kommer ifrån…

På vägen ner så gjorde vi ett nödvändigt stopp utanför Bottleshopen för att hantera törsten i den ljumma sommarkvällen. Det visade sig senare att det var lite onödigt eftersom lagens långa arm vänligt men bestämt lät meddela att det kostade 1000 AUD (6 500 SEK) att inmundiga rusdrycker på allmän plats. Tjänstemannen valde dock att se mellan fingrarna och sa till TK att hälla ut den ädla drycken i stadens brunn.

En av våra Motellvänner hamnade i handgemäng inne på den fashionabla restaurangen Hungry Jacks vilket resulterade i att Polisen forslade bort honom i handfängsel och därmed kände vi att det var läge att dra vidare…

När klockan närmade sig tolvslaget var bubblet framme, glasen förberedda och himlen oskyldigt vacker med en fullmåne som bevakade hela skådespelet. Ja, ett skådespel av sällan skådat slag fick vi avnjuta, ett fyrverkeri som aldrig ville sluta, ett hav som skapade en lätt bris och ett underbart sällskap skålade in det nya året och ett och annat tal hölls av oss…




Vi gav också bort ett glas bubbel till ett lokalt fyllo som blev så där glad som folk blir när dom vinner 5 miljoner i morgonsoffan på Triss. Sedan drog vi runt på stan lite för att sedan dra oss tillbaka mot Paradiset.

Ja, detta Paradise är svårt att sammanfatta i ord, men det finns några saker som är värda att nämna;
-Den gamla trötta kvinnan som förestod inrättningen. Imponerande tolerant mot alla luffare som bodde där.
-Hennes mycket serviceinriktade man som verkade som hustomte och vaktmästare trots att han hade käpp och knappt kunde gå. Vi försökte byta den trasiga badrumslampan själva för annars hade det nog inte slutat väl om gubben skulle ha bytt den, balanserades på toaletten.
-Killgänget som höll oss vakna första natten. Nästa dag öppnade de första ölen vid niotiden. När vi kom tillbaka på em hade de fyllt hela soptunnan med tomflaskor.
-Fyllot som inte betalat sin nota på åtta dagar vilket resulterade i en avhysning i morse. Föreståndarinnan berättade för Tomas att gästen bett om en flaska bourbon till rummet varje dag och hon lät honom hållas fast han inte hade pengar på kortet för att hon tyckte synd om honom. Men efter 8 dagar var det slut på gästfriheten och avhysningen skedde i ambulans!

När vi vaknade i morse så var det lite frukost och sedan var det dags att logga ut från stället och det kändes på intet sätt ledsamt att lämna Paradise Motell. Vi hann med två h nere på stranden innan vi tog en taxi till busstationen för vidare färd mot Brisbane. En bussfärd på en timme och 20 minuter senare var vi framme i denna stad. Vi checkade in på vårt hotell som är riktigt fräscht och som känns som den ultimata lyxen efter råttboet Paradise Motel.

Vi har också hunnit med en långpromenad på stan i eftermiddags. Brisbane är Australiens tredje största stad med en befolkning på 1,8 M, men idag kändes det ganska öde och lugnt på byn då de flesta nog är hemma och tar det lugnt efter gårdagens äventyr.





Ikväll lägger vi planen för de närmaste dagarna och slickar såren efter ett par nätter med icke fullständig sömn.

Årets första Dagens Karlsson: TK frågor receptionisten; Finns det pool på taket? Nej, tyvärr inte, men ni har damm under sängen…



FaceBook-tumme på den du! På återhörande!

//
BMT

2 kommentarer:

  1. Gott Nytt År på er, och vilken härlig resan ni är mitt uppe i!

    Vill bara få ett förtydligande på definitionen "Svenska partylåtar". Om det är den "Oj oj oj, oj oj oj oj" som jag känner till att Bebben Karlsson drar vid muntra tillfällen, skulle jag påstå att den härstammar från Jamaica och en viss Bob Marley. Skulle inte påstå att den har ett gediget svenskt påbrå....

    // Johan Tjernell aka Stor Karlsson

    SvaraRadera
  2. Hmmm. Kängurur är nog heliga djur i Australien så akta er om ni ska fortsätta våldföra er på dessa. Bobo ser föredömligt nöjd ut... :)

    SvaraRadera