lördag 16 januari 2010

Häng(over) i Cairns

En i gänget var extra trött idag och missade frukosten. En annan gick tillbaka till sängen och sov vidare efter frullen och en gav sig ut på stan vid 9.30. Vi kunde konstatera att Bobos shorts var bortom all räddning efter gårdagskvällens äventyr och dessa fick alltså skrivas av.

Så småningom sammanstrålade hela styrkan vid Lagunen. I Cairns badar man liksom i Airlie Beach inte direkt i havet på grund av risken för saltvattenkrokodiler, maneter och stingers. Därför har man byggt Lagunen som är en 4800 kvadratmeter stor saltvattenpool som ligger nere vid havet. Som vanligt i Australien är allt mycket välordnat med gräsmattor, toa, omklädningsrum, badvakter, ställen där man kan fylla på vatten osv.



Egentligen kanske vi borde ha gjort något mer av den här dagen, åkt ut till revet eller till Kuranda en by i regnskogen, men vi orkade inte och kommer att sticka iväg på en två dagars utflykt till Cape Tribulation imorgon, så det här fick bli en riktig slappardag. Vi har alltså chillat vid Lagunen en stor del av dagen och temperaturen har legat på härliga 35 grader.



Eftersom det har varit mycket morot de senaste dagarna och inte mycket piska, så var det nu dags att kompensera gårdagens dekadens. Så snart temperaturen gick under 30 stack vi ut på en joggingtur. Det var tungt och sjukt varmt så det blev ingen lång runda, men vi kom i alla fall iväg vilket kändes mycket bra.



Efter en välbehövlig dusch har vi intagit middag på stan. Kvällen blir lugn och imorgon kl 7.50 kommer vår pick up för utflykten till Cape Tribulation. Vi får se om vi lyckas blogga därifrån. Annars återkommer vi måndag kväll, vilket borde bli måndag fm för de flesta av bloggens läsare.



Hoppas ni alla har en härlig helg!

Här kommer Dagens Karlsson: Vilken är den sämsta vakten? bad-vakten…..

1 kommentar:

  1. Jag vill veta vad följande betyder!?
    "Vi kunde konstatera att Bobos shorts var bortom all räddning efter gårdagskvällens äventyr och dessa fick alltså skrivas av."

    Vad hände egentligen på klubben där man fick dansa på borden?!

    Verkar som att ni annars har det riktigt bra. :)

    SvaraRadera