tisdag 12 januari 2010

Whitsunday sailing, dag 3

Denna morgon var det inte lika tidig väckning och vi tog det lugnt under morgontimmarna. Deckhand Tyson hade förberett ytterligare en bra måltid och stärkta av detta bar det av mot nästa snorklingsställe. Där såg vi ledsamt nog en stor död havssköldpadda på stranden. Skipper kontaktade tydligen parkförvaltningen för att de skulle kunna åka ut och ta prover och se varför den hade dött. Vi snorklade en stund och sedan förflyttade vi oss en kort bit till ett nytt ställe och fortsatte med snorklingen. På denna plats snorklade man framför allt för att få chansen att se havssködpaddor och vi hade alla turen att få se en sköldpadda. Verkligen en häftig upplevelse att simma efter och titta på dem.

Efter en timmes beachrelaxing var det dags för den sista lunchen. Vid halv ettiden kastade vi loss och styrde kosan mot hamnen i Airlie Beach där vi lade till runt halv fyra på eftermiddagen. Det blev mer bra segling på vägen hem och vi körde bland annat ifrån en bryggseglare som inte kunde parera vågorna. När vi var framme i hamnen kändes det väldigt trist att bryta upp från Walzing Matilda, men de flesta som varit med på seglatsen bestämde att träffas på stan senare på kvällen.

Nu var det dags för några timmar på rummet och några Tooheys och sedan möttes nästan hela styrkan, minus besättningen, på Magnum bar. Sedan blev det baren Beaches och slutligen nattklubben Mama Africa där det släpptes loss ordentligt. Jonatan och Tomas kom hem vid ettiden och Malin kom hem vid två. Det var bra drag på gänget i var ute med för de flesta av dem hade tydligen stängt stället vid fem.

Idag är vi slitna och trötta och har masat oss ner till den konstgjorda stranden och lagunen där man badar i Airlie Beach.


Flera av de som varit med på seglingen och igår kväll , samt deckhand Tyson har vi sprungit på och det var kul att hänga lite till innan alla åker åt olika håll senare idag, Vi har själva en buss till Townsville kl 14.20. Känns tråkigt att lämna Airlie nu när vi haft så kul och solen skiner. Det är verkligen ett paradis här med den tropiska grönskan och turkosa havet. Ett ställe att drömma sig tillbaka till när man hasar fram genom snön om ett par veckor och sitter med gamnacke framför datorn på jobbet.

Dagens Karlsson: Varför går elvispen så sakta ombord, Det är seg-el i ledningarna.
Vad säger man? Knappast världsklass eller?

2 kommentarer:

  1. Den går för seg-el..

    Det där lät som en helt underbar seglats, hmm, sånär som på den där dyngmandräkten då..

    Ha det bäst

    SvaraRadera
  2. jag med många jag har talat med hoppas att Dr D köpte loss den där dräkten.

    Vilken succé på källar´n! Kanadensiskorna kommer som furor falla.

    Som vanligt träffar jag min psykiatriker 3 dgr i veckan för att bota min avundsjuka över att vara i en del av världen som inget ljus har och det är -23423 all the time.

    SvaraRadera