onsdag 20 januari 2010

Rapport från Melbourne

KLIF down under har nu tillbringat drygt ett dygn i den trivsamma staden Melbourne. Vi anlände igår kl 17 lokal tid efter en smärtfri flygresa då vi knappt sett ett enda moln på vägen. Den extremt flygrädde TK upplevde sin bästa flygning någonsin. Inte en enda gång behövde kaptenen tända lampan med säkerhetsbältet p.g.a. turbulens vilket gladde TK mycket.

Vi tog flygbussen till Southern Cross station eftersom vårt hotell skulle ligga precis i närheten, och vi hittade hotellet nästan direkt. Mycket fräscht hotell är det med jättebra läge. Det man skulle kunna klaga på är att toadörren hänger på trekvarten, men annars är allt toppen. Första kvällen i stan blev mycket lugn. En promenad runt i city, middag på McDonalds och sen hem och sussa.





Idag stod tennis på schemat. Som många kanske vet går just nu Australien Open av stapeln och det ville vi inte missa.







Det är grymt mycket publik och förra året var man duktig på att äta och dricka...



Biljetter inhandlades igår och strax före 11 var vi på plats på Melbourne Park där de olika arenorna ligger. Vi hade satt som första punkt att heja fram den svenska tjejen Sofia Arvidsson.



Hennes match blev en riktigt spännande första match att kolla på. Matchen varade i drygt 2 timmar och slutade 6-2, 4-6, 6-4 i halländskans favör.

- Vilken härlig känsla det var att kliva ut på banan idag. Banan var fullsatt. Som vanligt var svenska klacken på plats och sjöng, kommenterar Arvidsson på sin blogg.
Den 25-åriga svenskan var klart säkrare mot Groth, som gjorde sig skyldig till hela 84 oprovocerade misstag. Matchen karaktäriserades i övrigt av mängder med servegenombrott. Arvidsson lyckades till exempel vinna åtta av sin motståndares fjorton servegame.
Sverigeettan vann på en av sina absoluta favoritbanor, Margaret Court Arena. På samma bana skrällde Arvidsson mot den dåvarande världstian Marion Bartoli för två år sedan i Australian Open.

Efter hennes match var det dags att hjälpa fram en annan svensk som fanns på spellistan och det var Robert Lindstedt som spelade dubbel tillsammans med österrikaren Julian Knowle. De fick dock tyvärr stryk med 7-6, 4-6, 4-6.

Den tredje matchen vi kollade på gick av stapeln på anrika Rod Laver arena mellan 2:a rankade Rafael Nadal och Slovaken Lukas Lacko. Nadal tog väldigt enkelt hem segern med 6-2, 6-2, 6-2. Roligt att se på Nadals fantastiska tennisspelande vill vi lova.



Om man tror att man inte behöver smörja in sig i så mycket solkräm när man går på tennis så kanske ni har en del att lära av den här mannen. Vadå? 4 veckor i solen sedan tidigare borde väl skydda…



Efter avslutat tennistittade ställde vi in siktet på kvarterer St Kilda som vi fått tips om att besöka. Det ligger ca 20 min spårvagnsresa utanför stan och pga diverse missförstånd råkade vi tjuvåka på spårvagnen. När vi kom fram till strandförorten St Kilda hade vi förmånen att återse vår vän Stina från Firman som nu flyttat ner till Mellis för att studera vidare här i ett par månader.



Här hann vi avnjuta en god middag, snacka lite skit, se en hyfsat fin solnedgång och sist men inte minst fick vi gå på pingvin-spaning. Ute vid vågbrytaren i St Kilda har ett gäng små pingviner sina bon mellan klippblocken och de återvänder varje kväll till dessa efter att ha tillbringat dagen ute till havs. Det var ju mörkt när var där, men vi fick se några bedårande varelser so hoppade runt bland klipporna. Denna pingvinsort kallas för ”little penguines”, är ca 30 cm höga och hur söta som helst. Ett populärt utflyktsmål här i Melbourne är att åka till Phillip Island drygt 10 mil bort och kolla den sk Penguine Parade när pingvinerna återvänder till sina bon varje kväll. Det skulle vi tyvärr inte ha hunnit med, men nu har vi ju ändå fått se pingviner så det känns bra.

Imorgon blir det utflykt till Yarra Valley som är ett vindistrikt. Tror besök på fyra olika vingårdar stod på programmet.

Dagens Karlsson: Varför hamnar alla avdankade tennisspelare på kontor? Dom är bra på att hålla reda på gemen…

2 kommentarer:

  1. Vill gärna ge er lite beröm för korten på detta inlägg - mkt fina! Och ni ser helt oförskämt fräscha ut oxå.
    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Sofia Arvidsson är för övrigt en kollegas dotter så vi följde alla tennisen med spänning här från från Halmstad:-). Ha det underbart det sista på semestern, här hemma väntar snö och kyla ett tag till ser det ut som.. kram på er./Kajsa-tjockisen vid skrivbordet.

    SvaraRadera