måndag 25 januari 2010

Kapitalstarka Stockholmare gör Sydney en sista natt (för denna gång..)

Efter en tidig uppgång med lite för lite sömn så tog vi oss med flygbussen till Melbournes flygplats.

Resen ner till Sydney tog lite drygt tre timmar och sen var det bara att hoppa i en taxi och ta sikte på hotellet. Hotellet ja, denna gång var det ingen förvaringsanläggning vi skulle sova på utan ett riktigt hotell, Marriot som ligger precis mitt i smeten med ett antal stjärnor på entrén…
Vi tyckte att vi gjort oss väl förtjänta av lite lyx så här sista natten tillsammans. Efter att vi installerat oss så gav vi oss ut på stan för att få lite energi i våra kroppar. Den första anhalten blev Starbucks där BoBo som ni ser på bilden fikade som om det inte finns några som helst limiter på kontokortet.


När denna kvalitetsfika var sänkt så drog vi oss ner mot det vackra Operahuset som vi spenderat några timmar runt i början av vår resa. PÅ vägen dit ligger Café Opera där dom hade en extremt inbjudande uteservering som inte kunde rundas. En eller kanske möjligtvis två härligt goda kalla öl rann ner i våra torra strupar. Efter det lilla stoppet kollade vi in operahuset en kortis från insidan också. Vi valde dock bort de guidade turerna.

Efter detta så splittrades gruppen, BoBo som gillar Leif GW Persson i allmänhet och kriminalhistoria i synnerhet ville absolut göra ett besök på stadens polismuseum. TK och Malin har inte samma djupa intresse inom detta område så de valda att gå ut och spana i affärer i stället.

Det blev så småningom återsamling i vårt enkla boende där blogginlägg skrevs och gå-bort-skjortor ströks för en sista kväll på stan. Förra gången vi var i Sydney fastande vi på ett ställe som vi gillade, Arguile dels för maten och dels för stället som sådant. Vi trodde nog att det kunde bli lite drag här en fredagskväll. Vi framme fick vi ett bord och mat och dryck beställdes in.


Nyexaminerade bubbel-kännare som vi alla tre är nu kunde vi inte låta bli att ta in några flaskor från Chandon som vi besökt dagen innan. Väl kylda smakade dessa små bubblor riktigt bra och festhumöret höjdes några knäpp. Vi hängde kvar på stället fram till två, sen blev ”sakta vi går genom stan”…

Dagens Karlsson: Vad händer om man äter en linjal? Man blir mätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar