lördag 2 januari 2010

Ett besök på Steves ställe!

Efter en god natts sömn på Watermark Hotel signalerade väckarklockan att det var dags att upp o hoppa. Klockan var då bara 06:15 0ch många kanske undrar varför man ställer klockan när man är på semester. Svaret på frågan är enkel - man ska hinna med så mycket som möjligt!

Egentligen berodde det på att vi missat att boka in oss på en resa till Steve Irwin´s zoo. Malin tog självklart tag i problemet och kutade ner till receptionen, ringde en arrangör och löste uppdraget! 0755 skulle vi bli upphämtade för avfärd mot Australia Zoo som djurparken heter.

För er som inte känner till Steve Irwin så är detta en av världens mest kände ”galningar” och går under namnet ”The Crocodile Hunter”. Tyvärr dog han alldeles för tidigt, år 2006, bara 44 år ung. Han blev stungen av en Stingrocka i samband med att han var ute och dök från sin båt ”Croc one”

Snart var vi framme vid Brisbanes resecenter och bytte buss till den riktiga resebussen. Nu var vi på väg och vår uberkäcka chaufför Alf underhöll oss med att berätta om de lokala samhällena hela vägen fram till Zoot.

Väl framme stärkte vi oss med en frukost innan det var dags och se krokodilshowen på ”The Crocoseum”. Det var dock inte bara krokodiler utan även ormar och fåglar som visades upp. Mycket häftig show där hela återstående familjen Irving medverkade. Terri, känd från TV, matade krokodiler, yngsta barnet Robert sprang runt och pratade i mikrofon och dottern Bindi Irwing verkar redan vid elva års ålder vara en superstar och sjöng och dansade för publiken. Hon har dessutom huvudrollen i någon uppföljare till filmen ”Rädda Willy” som kommer att komma på bio.


På vägen till krokodilshowen träffade för övrigt TK en ny kompis.


Efter krokodilshowen besökte vi kängurulandet. Där fanns det kängurur som gick eller snarare hasade och hoppade fram bland besökarna och man fick både klappa och mata dem. När vi bäst hänger med kängururna så kommer dagens första regnskur. Och då menar vi regnskur. Det var som om himlen öppnade sig.

Tack och lov varade inte regnet länge och efter att det upphört bar det av mot elefant- och tigerlandet. Där såg vi först några elefanter som käkade i sin inhägnad. Vi såg också tre trötta tigrar som låg och sov. Inte mycket action där inte.

Efter de stora djuren var det dags att besöka Malins favoplats på hela Zoot. Nämligen Koaladelen. Dessa helt underbara djur är om möjligt ännu tröttare än tigrarna. De sover nämligen mellan 18 och 20 timmar per dag och när de inte sover så äter de.


Efter en kortare lunchpaus gick vi igenom den återstående delen av Zoot. Den innehöll bland annat ormar, dingos och wombats. Den mesta tiden spenderade vi dock i krokodildelen. Vi såg både salt- och sötvattenkrokodiler. Vid 15 var det dags för ytterligare en spektakulär krokodilmatning. Precis när den showen ska till att börja så öppnar sig himlen igen. Malin vann Miss Wet shirt tävlingen på under två minuter. Matningen var ashäftig. Bland annat fick krokodilen ett grishuvud som han krossade med ett bett.

Sen var det dags att bege sig hemåt mot Brisbane igen. Alf var dock tystare på vägen hem och visade en film om Steve Irwin istället.

Kvällen avslutades med några stillsamma Tooheys och middag på Jojos, lite likt Vapiano i Stockholm. Imorgon lämnar vi Brisie och beger oss norr ut mot Noosa. .

Efter ett besök på zoo så passar väl denna dagens Karlsson bra: Vilket djur är tystast? Tigern…

4 kommentarer:

  1. Hej på er!

    Då är det ungefär 1 timme innan man återgår till tjänst. Jag, Stalin och Kommun avlutade helgen med en promenad på 2,5h i minus 10 grader och tilltagande blåst, härligt! Kul att följa er på bloggen. Ta hand om er!

    SvaraRadera
  2. Åh va underbart ni verkar ha tots lite missflyt med vädret, men dess makter råder vi inte över så misströsta inte! Å Tomas-lagens långa arm ska man akta sig för att inte lyda så gör det även i Aussi-land;-). Tillbringar natten på jobbet nu efter nyårsfirande i Tyskland, inte lika flashigt som ni;-) Sköt om er alla, kramar från Kajsa

    SvaraRadera
  3. Bild 2: "Battle of the schnabels"...

    SvaraRadera
  4. ahhhh... det är med glädje i hjärtat man bortskäms med Dagens Karlsson.

    kan berätta att morgonens invägning bjöd på en del tänkvärda tal. Hell-kvartal någon??

    SvaraRadera