måndag 18 januari 2010

Cape Tribulation dag 2

Gårdagskvällen blev mycket lugn. Hostelets bar där vi druckit kannor, stängde strax efter 20 och det regnade samt var kolmörkt i regnskogen, så det fanns inte så mycket mer att göra än att dra sig tillbaka till rummet. Malin och TK försökte sova direkt och Bobo spelade dator till 23.

Imorse hoppade Malin upp kl 5 för att se soluppgången. Tyvärr hade hon missbedömt var solen skulle gå upp och en utskjutande udde skymde den, men det var ändå vackert. Sedan blev det två timmars sömn till innan hela styrkan pallrade sig upp i åttatiden.


Efter frukosten checkade vi ut från vårt högklassiga rum i hyddan Endevour (döpt efter Captain Cooks fartyg som gick på grund på revet utanför Capte Tribulation) och tog en promenad ut på ovan nämna udde. Där hade man en tjusig utsikt över havet och vi spanade febrilt efter vilda djur, men det enda vi såg var lite krabbor och en jättespindel. När vi var åter på hostelet var det lunchdags och vid ett blev vi upphämtade av bussen. Därefter åkte bussen vidare för att hämta upp övriga utflyktsdeltagare som varit med på samma tur, men som bodde på andra ställen. Fyllona från gårdagen såg spaka och slitna ut, men med tanke på att deras ranson var 20 burkar/man och de inte verkade ha några öl kvar, får man väl nästan se det som en bedrift att ens komma med bussen.



På vägen till sista upphämtningsstället råkade dörren på trailern som vi hade på släp, där vissa förvarade sitt bagage, flyga upp och en ryggsäck tumlade ut på vägen. Som tur var upptäcktes det direkt och ryggsäcken bärgades tillbaka och vi åkte vidare. Dock var det inte slut på missöden ännu. Vår busschaffis fick meddelande om att en betongbil hade vält längre fram och att vägen var oframkomlig. Istället för att behöva sitta i bilkö medan betongbilen undanröjdes blev vi då transporterade till ett annat hostel där vi kunde fördriva tiden lite lättare än på bussen. Över två timmar blev vi kvar där, plus att det säkert gick en timme innan vi kom dit. När det äntligen var dags att åka fanns det ju inte tillräckligt med tid att göra de planerade aktiviteterna. Vi gjorde det som stod på programmet, men allt blev väldigt hastigt och halvdant. T.ex. skulle vi ha stannat till i en stad som heter Port Douglas som är tillhåll för kändisar och kapitalstarka individer, men nu blev det bara att vi åkte igenom istället för att man fick tid att kolla runt lite. Vi var också och tittade på en fin ”creek” där vi skulle ha badat, men nu blev det bara en snabbvisit.


Kl 20 var vi tillbaka på hotellet och ETA från början var 18.30. Mycket utflyktstid försvann alltså. Trots dessa missöden var det en trevlig tur, men den hade varit bättre om allt flutit på som det skulle.
Ikväll är det chill på hotellrummet och imorgon väntar nya äventyr då vi lämnar Queensland för staten Victoria och metropolen Melbourne.

Dagens Karlsson: Varför går Robin Söderlings bil så bra, den är ny-servad......

1 kommentar:

  1. Vilken golfare är tystast? Tiger Woods...
    Är Elin en riktig Pantertant?
    Elins favoritgodis? Lion...
    /Anders

    SvaraRadera